The BATS

Deze v/h oudste schoolband van Nederland, afkomsig uit Apeldoorn (KHBS), bestaat in 2014 50 jaar. Diverse musici uit Apeldoorn, waaronder Hans Driesten van Flavium, hebben kortere of langere tijd bij de BATS gespeeld. Ook bekende Apeldoorners als Harold Piket, Henk Ronner, hebben rond 1965 hun steentje bijgedragen.
Voor de helaas te vroeg overleden Ed Politiek waren de BATS zijn eerste klus als impressario/manager.

Een pophistoricus uit het Gooi betitelde de BATS eens als “de oudste en nog steeds actieve schoolband van Nederland”, maar na het overlijden van drummer Hans Burghout (ex Moanin) en bassist Rik Koene (sinds 1964 bij de Bats) zijn alleen Marco Dammers en Ruud Wegman er sinds 1964 continu bij. Aanspraak op genoemde titel vinden deze twee vrienden daardoor niet meer op z’n plaats. De band treed nog regelmatig op en dan voornamelijk in het midden des land’s. De (ondergrondse) oefenstudio staat in Bussum. Het repertoire van de BATS bestaat uit R&B-nummers van: “oude” Stones, Beatles, Animals, Them, Spencer Davis, The Shadows, Cuby & Blizzards, Creedance, John Mayall, Eric Clapton, etc, etc…

De Bats (www.thebats.nl) bestaan anno 2011 uit:

Marco Dammers (sinds 1964): zang, gitaar Als leraar geschiedenis nu nog bandleider van de schoolband van het Openbaar Gymnasium te Utrecht.
Ruud Wegman (sinds 1964): leadgitaar, bluesharmonica. Regelmatig gastspeler op blues- en countryharmonica.
Hij trad o.a. een aantal malen op met leden van The Shadows en speelde ook mee op de in Engeland opgenomen laatste CD van de oprichter van The Shadows.
Pieter Claus (sinds 2007): Basgitaar en heeft een dierenartspraktijk.

Pim Uijtdewilligen (sinds 2008): drums. Loopt de marathon van New York.