Nieuwsbrief Soos augustus 2023

  • door
More Life bandleden uit Schalkhaar, Deventer

Het is gelukt, we zijn er bijzonder trots op dat we een bijzonder gevarieerd programma hebben weten samen te stellen. Niet 3 of 4 bands maar liefst 5 bands gaan ons een avond verzorgen met muziek uit de jaren 60 en 70 met af en toe een uitstapje naar the eighties.

Op veler verzoek hebben we Groove on the Roof en More life weten te strikken.

2 megabands uit een ver verleden met allebei blazerssecties die uitstekend uit de voeten kunnen op het grote podium in het Vierhuis.

Maar ook op het tweede podium in de grote zaal staan 2 bands met uiteenlopende muziek.

The Kick some Kinks band zijn 5 jonge honden vergeleken bij de gemiddelde leeftijd van de soos reünisten die muziek ten gehore brengen van een van de meest ondergewaardeerde band uit de jaren 60 en 70 the Kinks. De Engelse rockgroep the Kinks is opgericht in 1963 met singer-songwriter Ray Davies, zijn broer leadgitarist en zanger Dave Davies en bassist Pete Quaife. Enkele van hun bekende nummers zijn o.a.

You Really Got Me, Dedicated Follower of Fashion, Waterloo Sunset Sunny Afternoon, All Day and All of the Night en natuurlijk Lola

De tweede band op het zijpodium is PartyMatic, Soul en Funk van de bovenste plank met hun eigen Supremes, drie soul-zangeressen. En dat is nog niet alles in de prachtige bar staan de HOFNAR BLUES band, 3 doorgewinterde blues gitaristen die akoestische blues ten gehore brengen.

De Schalkhaarse band More Life – ontstaan in de jaren 60 – en in die tijd een veelgevraagde band in het uitgaanscircuit, speelt covers van o.m. Creedance Clearwater Revival, The Rolling Stones, The Cats, Fleetwood Mac en Van Morrison. De band, bestaande uit zang, toetsen, drums, bas- en leadgitaar, alsmede back vocals. Bij de optredens maakt de band gebruik van een driekoppige blazerssectie. Wie herinnert zich niet Gloria van Them of Allright now van The Free? Zaterdagavond 4 november worden talloze ‘gouwe ouwen’ opnieuw tot leven gebracht. Meezingen met One way wind of Let’s dance van The Cats, Have you ever seen the rain van CCR of She’s a rainbow van The Rolling Stones, het kan allemaal op deze avond die bol zal staan van de nostalgie. Een optreden van More Life staat garant voor swingende muziek en een feest van herkenning voor iedereen die de jaren ’60 en ’70 een warm hart toedraagt.

Foto: Bandleden van More Life.

More Life bandleden uit Schalkhaar, Deventer