Nieuwsbrief: Kick some Kinks

  • door

Hoewel ze niet zo bekend als The Beatles of zo populair als de Rolling Stones of de Who waren, zijn de Kinks toch een van de meest invloedrijke bands van de Britse invasie. Tijdens hun lange gevarieerde carrière heeft de kern van de Kinks altijd bestaan uit de broers Ray en Dave Davies
Kick some Kinks brengen een ode aan deze ondergewaardeerde band met als zanger Ronald Harleman.
Ronald, A well respected Man, 54 jaar oud of jong naar onze begrippen.
In zijn jonge jaren een begenadigd voetballer bij Victoria boys, technisch onderlegt [ hij werd ook wel onze “Wonder Boy” genoemd ] maar ging soms theatraal naar de grond of hij als een “Death of a Clown” eindigde.

Zijn liefde voor muziek begon al op de lagere school. Zijn eerste jeugdliefde was “Lola” waar hij “All Day and All of the Night” mee omging maar hij was “Tired of Waiting for You” en de relatie ging uit.
Op zijn 15e jaar werd hij gegrepen door de Hardrock en Heavy metal en die liefde voor deze muzieksoort is nooit verdwenen.
Ronald speelt al bijna 30 jaar met mijn maatjes van Last Exit (Pearl Jam tribute). Ze hebben in die tijd verschillende muziekstijlen gespeeld, van covers tot eigen werk.
De rol van frontman/zanger miste Ronald waardoor hij zo’n 2 jaar geleden gereageerd heeft op een advertentie van de band KicK some KinKs.
Ze zijn in hun prille bestaan al in Londen geweest in 2022 en hebben daar 4 optredens gedaan t.g.v. het 50-jarig bestaan van het album ‘Muswell Hillbillies’ [ de bakermat van de gebroeders Davies ] van de The Kinks. Daar speelde zij o.a op een “Sunny Afternoon”.

Ronald heeft nooit in Waterloo Station gespeeld maar hij zingt wel het nummer Waterloo Sunset.
“Dandy” Ronald kleed zich niet als Ray Davies een “Dedicated Follower of Fashion” maar als het aan Ronald zelf ligt zingt hij door tot “Till the End of the Day”.
Als je de nummers van the Kinks hoort en ze allemaal herkent denk je nog wel eens bij je zelf “Where have all the good times gone”
Kick some Kinks nodigen je uit “Come Dancing” met een glas “Shangrila” in het Vierhuis

Waar komt de naam KINKS vandaan ?
Begin jaren zestig besloten twee broers uit Muswell Hill (Noord-Londen), Ray en Dave Davies, een professionele band te beginnen, Dave probeerde met buurtgenoot en vriend Pete Quaife een band op te richten, af en toe werden ze door Ray bijgestaan op de piano. In de zomer van 1963 trad Ray definitief toe tot de band samen met drummer Mick Avory. In 1964 werd definitief de naam van de band the Kinks.
Volgens Ray was de naam afgeleid van een uitspraak van manager Page nadat hij Ray op een dag in een eigenaardige kledingcombinatie de studio zag binnenlopen: ‘You look like a Kink!’
Het Vierhuis ligt niet op een “Dead And Street” maar op het terrein van s Heeren Loo [ Groot Schylenburg ].
“Come Dancing” in de voormalige kerk, verbouwd tot een prachtige concertzaal. Neem je goede humeur mee en “Everybody’s Gonna Be Happy”

Toegangskaarten bij de volgende voorverkoopadressen
The Readshop Eglantier
Primera- Ugchelen / Kerschoten / Orden
Bruna Anklaar
CopyService Sprengenweg 45
Wijnhandel Slijterij Kok Debussylaan 45 Schubertplein
Volledige line up 4 november 2023 en kaartverkoop online op www.soosreunie.nl