De Wereld is verandert, behalve?

  • door
Hofnar Blues

Zaterdag avond 1973 zo rond 19.30 uur, een avondje stappen en dit keer naar een bijzondere locatie namelijk Het Vierhuis op Groot Schuylenburg, normaal ging ik naar de Tobbe, Soos59, Waterloo Station of de Groene fles.

Daar zou die avond Dr. Rock optreden met de karakteristieke Henk Werensteijn op drums.
Zoals gewoonlijk startte mijn Tomos niet, eerst een vette bougie schoongemaakt en de carburateur door geblazen, de smaak van mengsmering spoelde ik later wel weg met een biertje.
Een Kreidler was niks voor mij dat was voor vetkuiven en ik had lang haar
Ik werd ondanks mijn leeftijd toegelaten [ er was toch geen controle ] en in de oude kerk die stijf stond van de rook was het een geweldige avond met heerlijke live muziek.
Via Radio Luxembourg en Radio Caroline op de middengolf hoorde ik Albatross van Fleetwood Mac toen nog met Peter Green hierdoor raakte ik geïnteresseerd in muziek met name in blues.
Woodstock 1969 en Kralingen 1970 [ Het Festival vormde in feite het begin van het Nederlandse gedoogbeleid ten aanzien van het gebruik van marihuana ] waren nog niet zo lang achter de rug met daarin de doorbraak van vele bekende bands zoals o.a. Santana, Tyrannosaurus Rex, Creedence Clearwater Revival, Canned Heat en Ten Years After.
Langzamerhand verdwenen de bekende sociëteiten en waren we voor het uitgaan aangewezen op discotheken en cafés.
Eind jaren 90 kwam ik Henk weer tegen hij speelde in Cool Confusion een Jazz / funk band.
Henk maakte daarna de overstap naar Hank & Commotion een echte Rock band die ook bv op de Harley dag speelde.
Ondertussen speelde hij naast drummer ook op de basgitaar en maakte hij deel uit van o.a. A to Z Blues en the BluezZfighter en in 2 akoestische trio’s nl. Tres Hombres en Heal FM.
Heden ten dagen is Henk ook nog actief in o.a. Hofnar Blues waar hij regelmatig mee optreed in het Blues café, de muziektent in het Oranjepark en diverse blues festivals.

Onze Wereld is verandert, de Gulden hebben we omgewisseld voor de Euro, Het Vierhuis is verbouwd tot een prachtig concert zaal en lounge café en er mag niet meer gerookt worden [ ook niet geblowd ], i.p.v. op de brommer komen we op de elektrische fiets [ met lage instap ]
Goede muziek op de radio horen we niet meer en uitgaan met live bands zijn we aangewezen op good old Jan Kersenboom met zijn blues café en gelukkig bij enkele ander uitgaansgelegenheden.
Wat niet is verandert is Henk Weerensteijn , hij ziet er nog net zo uit als in de vorige eeuw is niet ouder geworden en treed ook weer op in het Vierhuis.
Samen met meer dan 30 musici belooft het weer een ouderwetse avond te worden .
P.S. Henk heeft belooft dat hij samen met Henri en Allen Albatross speelt

Line up bands.
Hofnar Blues, Kick some Kinks, PartyMatic, Groove on the Roof en More Life
Voorverkoop adressen vanaf 1 september
The Readshop Eglantier
Primera Ugchelen * Kerschoten * Orden
Bruna Anklaar
CopyService Sprengenweg 45
Wijnhandel Slijterij Kok Debussylaan 45  Schubertplein
ONLINE op www.soosreunie.nl