Soosreünie 2016

De voorlopige programmering zaterdag 19 november
MiKX
Collage B.B [ voorheen key of life ]
Backsound
Groove on the Roof
Joyce Rising
Lydia Tuinenburg
Juicy ’n Bluesy
Steel Breeze

Info SOOSREÜNIE 2016

Zaterdag 19 november 2016 Soos reünie van 15.00 uur t/m 00.30 uur

Online kaartjes kopen

Ook de 11e soosreünie vindt weer plaats in de industriële hallen van de voormalige Zwitsal fabrieken op de Vlijt locatie
Met de ervaring van de vorige editie zullen de hallen nog sfeervoller worden aangekleed.
Ook zal er extra aandacht zijn voor de indeling zodat alles er nog beter uitziet dan de eerste keer.
Hoogtepunt wordt ongetwijfeld een optreden van de Lydia Tuinenburg reunion band, een memorial optreden voor de onlangs overleden Lydia Tuinenburg

The Steel Breeze
The Steel Breeze is een van de bekende Pink Floyd coverbands van Nederland en telt 8 bandleden afkomstig uit Apeldoorn, Amersfoort, Dieren, Nieuw Vennep en Ede. De band draait al zo’n 10 jaar mee op de Nederlandse podia en richt zich met name op de muziek van Pink Floyd uit de jaren 70 en 80. Het repertoire herbergt dan ook veel nummers van de albums Dark side of the moon, Wish you were here, Animals en The Wall.
De band heeft inmiddels een stevige live reputatie opgebouwd en weet de sfeer van de muziek van Pink Floyd zeer goed te benaderen. Niet in de laatste plaats door het veelvuldig gebruik van samples die zo kenmerkend zijn voor de muziek van Pink Floyd. De band speelde onder meer samen met de Duitse progrocktopper RPWL op de nationale Pink Floyd fanclubdag in de Boerderij in Zoetermeer.

Een avondje The Steel Breeze neemt je mee naar het roemruchte verleden van een van de beste progrock bands uit de geschiedenis.

De bezetting van de band:
Henk Palm – gitaar en zang
Remco Aalhuizen – gitaar en zang
Pedro Steneker – bas
Ferry van Beveren – drums
Reinier Groenendijk – keyboards en sampling
Lillian Jeziorski – zang
Manon Skacel – zang
Willem Alink – saxofoon

Juicy ‘n’Bluesy
Juicy ‘n’ Bluesy is de nieuwe formatie rond twee oerleden van Flavium, te weten drummer Peter Beemsterboer en zanger/gitarist/pianist Hans Driesten. Aangevuld met Carla Wassenaar op de bas en zanger/gitarist Rob Neijenhuis speelt het kwartet songs ‘from the great American Songbook’, soms vergeten, maar altijd herkenbaar.
Old School Entertainment for Young people is het credo van Juicy ‘n’ Bluesy. Het noeste viertal staat voor Delta blues straight from the Mississippi river, the Gumbo melting pot from New Orleans, pure electric blues from Chicago, country from Nashville, rock ‘n’ roll from Memphis and soul from the deep south. Songs die gehoord moeten worden en doorgegeven aan nieuwe generaties muziekliefhebbers. Van Muddy Waters tot Sam Cooke, The Stones tot Buddy Holly en van Johnny Cash naar The Kinks. Een show van Juicy ‘n’ Bluesy is nooit hetzelfde.
juicy
Het repertoire van de band is enorm en de improvisatie zorgt ervoor dat elk optreden weer een verademing is, zowel voor het publiek als de band. Juicy ‘n’ Bluesy neemt je mee op een roadtrip door het zuiden van Amerika en zorgt daarbij voor een spetterende muzikale ervaring voor zowel oud als jong. Komt dat zien!

Groove On The Roof is een tienkoppige formatie die, mede dankzij een stevige blazerssectie, voor een welluidende luchtverplaatsing zorgt.
Het repertoire bestaat vooral uit ‘dampende’ soul. Naast de bekende klassiekers van Otis Redding, Aretha Franklin, Wilson Picket en Sam & Dave en de funk van o.a. James Brown, brengt de band ook meer eigentijds werk van o.a. Tower of Power, Incognito, Nile Rodgers en The Average White Band. Stevie Wonder komt natuurlijk ook ruimschoots aan bod. Om het feest compleet te maken brengt de band ook discowerk van o.a. The Trammps en KC & The Sunshine Band.
Kortom een show vol soul, funk en disco, waarbij de strakke ritmesectie er wel voor zorgt dat geen mens stil kan blijven zitten.
groofe on the roof
De band vindt zijn oorsprong in 1988 wanneer de eerste versie van de zevenmans blues/soulformatie Not Beethoven van zich laat horen en na een grootse aanpak enkele jaren later met een tien man sterke bezetting het land doorreist. In de huidige samenstelling staan alle neuzen uitsluitend richting soul en aanverwante muzieksoorten. Nu dus onder de illustere naam Groove On The Roof.
De bezetting is als volgt: Daniëlle Kobussen, Bert Meurs en Angela Huhnholz-Vos vormen het zangerstrio; de ritmesectie bestaat uit Leen van den Berg, Louk Matser, Jaap Datema en Darrin Dinsbach; Martin van Rijn, Theo Fiks en Edwin van Druten vormen de blazerssectie.

Joyce Rising
Een passievolle dame die op creatieve wijze zelf liedjes schrijft en produceert. Als zangeres onderscheid Joyce zich door alles zelf te doen: van o.a. geluidsets zelf sjouwen voor een optreden tot aan het zelf mixen van haar tracks en videoclips editen. Haar moeder’s muzikale hart inspireerde de toen 4-jarige Joyce om te gaan zingen.
jrsmall-5Dit resulteerde uiteindelijk in een diploma aan het Rotterdams conservatorium waar Joyce in 2006 afgestudeerde. Joyce is een echte doorzetter en verzorgt momenteel als ”Joyce Rising” met complete band optredens in Nederland. Met deze band brengt Joyce haar eigen “oude” soul/pop liedjes met een moderne touch live. Geïnspireerd door haar eigen leven, schrijft Joyce over wat ze meemaakt. En neemt daarbij geen blad voor de mond met liedjes als: “Mr. All About Me” en “You Can’t Control Me”. Joyce Rising is als zangeres sterk beïnvloed door Celine Dion, maar ook Amy Winehouse en Aretha Franklin. Oude soul is in een nieuw jasje gestoken met dikke koortjes en oude soul-grooves en stevige blazers met af en toe een scheurende gitaar. De Joyce Rising-show is een show van ongeveer 1,5 uur die swingend, energiek, soulful, passievol en eigenzinnig is. Met uitstapjes naar pop-latin muziek en herkenbare soulvolle covers is de show compleet

 

 

Collage B.B
Het begon ooit in één van de klaslokalen van de “Touwladdder” lagere school in Uchelen als de Band Collage, met Jeroen,Wim ,John en Hennie.
Iedere zaterdag-middag oefenen,om ons bruilofts-repertoire bij te houden en meestal kwam Harry Blom/ destijds directeur van de Touwladderen voormalig drummer van de “Key of Life Band”het nummerBorn to be Wild meespelen.
Voordat we gingen oefenen werden we getracteerd op een lekker stokbroodje,klaar gemaakt door Mevr. Van Eendenburg, de moeder van Jeoren en Wim,die aan de Boogaardslaan woonde.
img-20161005-wa0000
In die periode veel gespeeld op bruiloften en partijen.
Na afloop van zon optreden werd er altijd een broodje Shoarma gehaald en meestal stond Anna E/ de hond des huizes ons al op te wachten met een kwijlende bek.
Het was een mooie tijd en we hebben heel wat swingsfeesten mee gemaakt, vooral, nadat Robert( de jongstebroer van Jeroen en Wim) onze band kwamen versterken met zijn virtuele solo’s.
Daarna was het een lange tijd stil rondom de band”Collage”, totdat we op een gegeven moment weer bij elkaar kwamen om samen met Harry Blomons op te geven onder de naam “Key of Life”op één van jullie Réunie- Soos avonden.
Dat was voor ons het moment om de draad weer op te pakkenen samen met Jeroen/Bas,Robert/solo Leen /Slag Rob /Hammond, Vincent onze drummer, pas 18 jaaren een natuur talent en Hennie de Heus doet een poging om alles bij elkaar te zingen, ons huidige Blues,repertoire ten toon te spreiden.
We hebben gekozen voor het lichtere Blues –Genre en een dikke knipoog gemaakt naar de Funk-Rock muziek.

Online kaartjes kopen

timeline zaterdag event
shdfjhfvf